This website uses cookies to improve your experience.

Accept Reject Privacy Policy

»Če hočeš biti uspešen, moraš stopiti iz cone udobja.« komentator Laško Izziva YouTubu
Grajenje blagovnih znamk je dolgotrajen proces, pri katerem sta dolgoročna vizija in zvestoba identiteti znamke izjemno pomembni. Načrtovanje strateških znamčnih odločitev mora biti usmerjeno v prihodnost in mora že od vsega začetka zajemati ter upoštevati ambicije in priložnosti za rast.

Zato je znamka Laško pokazala svoje visoke regionalne ambicije. Tretja komunikacijska kampanja, temelječa na dolgoročni strategiji, je namenjena celotni regiji in vključuje trge Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter Makedonije. Tokrat je v ospredje stopila glasba in trije legendarni glasbeniki, ki jih pozna vsa regija: Splitčan Neno Belan, avtor mnogih hitov, kot je naprimer »Sunčan dan«, pa Željko Joksimović, uspešen in priljubljen srbski avtor in pevec, ter legenda vseh legend – gospod z veliko začetnico Halid Bešlić. Tri regionalne zvezde so se srečale v centru Ljubljane in vsi trije so si seveda zaželeli Laško pivo. Tudi tokrat je seveda ostalo le eno, zato si ga bodo morali priboriti s pomočjo svojih pesmi. Njihova publika so mimoidoči v centru Ljubljane, njihovo orožje pa le ustvarjalnost, glas in spremljava kitare. Neno je obljubil, da bodo mimoidoči z njim zapeli, Željko je prepričan, da bodo ob njegovi pesmi zaplesali, Halid pa stavi, da bodo občinstvu ob poslušanju prišle solze v oči. V seriji oglasov nato spremljamo njihove nastope in reakcije mimoidočih, Halida pa na kitari spremlja največji slovenski kitarski virtuoz Robi Pikl, sicer frontmen skupine Manouche.

Hkrati s kampanjo v množičnih medijih in na družbenih omrežjih je zaživelo tudi posebno spletno mesto, na katerem je lahko občinstvo zaploskalo svojemu favoritu. Že v prvem tednu je število ploskov preseglo milijon, v prvem mesecu pa deset milijonov, kar je izjemen rezultat. Kampanja je pritegnila ogromno pozornosti in sprožila neštete diskusije na družbenih omrežjih. Med njimi je bilo tudi nekaj negativnih, seveda anonimnih, saj so pisci nastopali s pozicij ksenofobije in nacionalizma. Diskusija je celo prestopila meje regije in se preko komentarjev na Youtube posnetke razširila tudi v Kanado in Združene države Amerike.

Kampanja se je zaključila z velikim finalom na odru največjega slovenskega glasbenega festivala Pivo in cvetje v Laškem. Skupaj smo zbrali več kot 34 milijonov ploskov, največ pa jih je šlo Željku – kar pa pravzaprav niti ni pomembno. Pomembno je osnovno sporočilo znamke Laško, ki ga ambiciozno širi na vso regijo; in tokrat se je znamčna komunikacija zajela tudi v univerzalno resnico o prijateljstvu in razumevanju.